Vepřová kýta na strouhaných žampionech
Potřebné ingredience
2 stroučky česneku, 1 větší cibule, olej, vepřová kýta cca 600g,cca 20dkg čerstvých žampionů, 2 lříce plnotučné hořtice, sůl, mletý pepř, drcený knín, dvě špetky pálivé červené papriky (půlka kávové lžičky), tmavá instatní jíška
Postup přípravy
Plátky masa si osolíme a opepříme z obou stran.Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. jak je cibulka do sklovata, orestujeme plátky masa z obou stran.
Očištěné čerstvé žampiony nastrouháme na struhadle na větší slzičce. Nedivte se :-) Já toho svého manžela nemůžu naučit jíst zeleninu atd... takže imituju už i takhle :-)))) Třeba vám to pomůže i při vaření pro pro děti. Každopádně zvýrázní chuť připravovaného jídla.
Žampiony přidáme k masu, hořtici a krátce zarestujeme a podlejeme vodou, nebo vývarem.
přidáme koření, popř. ,asox nebo nějaké ochucovadlo jak jste zvyklí a dusíme až je maso měkké.
Žampiony šťávu pěkně zahustí, ale když se vám to nezdá, můžete trošku zaprášit instatní jiškou a dovařit. Můžeme servírovat :-)
Dobrou chuť :-)
Podáváme s bramborovým knedlíkem, brambory, bram. kaší nebo rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé